Heroal rolluik bij Portenda

Het assortiment bestaat uit zes types, ingedeeld naar de afmetingen van de lamel. Klik op de tabbladen voor een snel overzicht per type. De keuze van het type lamel hangt af van verschillende factoren. Heeft u een hoge windbestendigheid nodig, of vraagt uw situatie om hoge inbraakbestendigheid? Ook spelen de dikte en hoogte van de lamel een rol bij de totale afmeting van het rolluik en de ruimte waar de kast geplaatst moet worden.

De kleinste lamel van het assortiment. Deze geringe dekbreedte van 32 millimeter maakt de heroal RS32 uitermate sterk.
Dankzij de compacte uitvoering voldoet hij bij een totaalbreedte van 2700 millimeter aan de eisen van windweerstandsklasse 3.

De belangrijkste voordelen van de heroal RS 37: het rolluik kan zeer strak worden opgerold en heeft een kleine oproldiameter (Ø 163 mm bij een pantserhoogte van 2500 mm). Dit is mogelijk dankzij de inzet van de fijnste lamel in het heroal assortiment (nominale dikte slechts 8 mm) – een perfecte oplossing voor situaties waar zeer kleine kastformaten vereist zijn.

Met name voor gebieden met een hoge windbelasting is de heroal RS 38 een veilige rolluikoplossing. De hoge stabiliteit van deze rolluiklamel heeft geleid tot uitstekende windbelastingswaarden – weerstandsklasse 4 voor elementbreedten tot 2600 mm.

De heroal RS 41 kan met zijn grote dekbreedte (41 mm) en smalle nominale dikte (8,5 mm) erg strak worden opgerold en is ideaal voor gebruik in kleine rolluikkasten (Ø 185 mm oproldiameter bij een pantserhoogte van 2500 mm). Deze zeer stabiele lichtgewicht rolluiklamel (3,7 kg/m²) voldoet aan de windbelastingswaarden van weerstandsklasse 3 bij elementbreedten tot 2900 mm.

De heroal RS 42 kan strak worden opgerold en is daarmee plaatsbesparend. Daarnaast heeft de lamel een gewicht van 3,9 kg/m² bij een elementbreedte van 2900 mm. Dankzij een robuuste wanddikte van 9,3 mm voldoet de lamel aan de hoge eisen van windweerstandsklasse 3.

Het uitstekende oprolvermogen van de 50-serie is ook terug te vinden bij de heroal RS 54. De perfecte vorm van de lamel zorgt voor een geringe oproldiameter (210 mm bij een pantserhoogte van 2.800 mm). Zo kan de lamel ook worden ingezet in conventionele voorbouwrolluiksystemen met kleine kastformaten.


 

Standaardkleuren

Voor de RS-rolluiken heeft u ruime keuze uit een divers kleurengamma.


 

Kast en geleiders

Standaard levert Portenda de RS rolluiken met afgeschuinde kast. U heeft daarnaast de keuze uit een halfronde – of geheel ronde kast. Naast uw voorkeur speelt bij de vorm van de cassette de plaats van montage ook een rol. Dit geldt ook voor het type geleider. Bij het inmeten let onze adviseur op de vorm van het kozijn en de situatie waarin het rolluik geplaatst moet worden: op- of in de dag.
Komen er twee rolluiken naast elkaar? Dan wordt er gebruik gemaakt van een koppelgeleider.

Heroal RS kast schuin

Heroal RS kast halfrond

Heroal RS kast rond

Heroal RS geleiders


 

Bediening

Het Heroal rolluik wordt standaard geleverd met elektrische bediening middels Faher-motor. Optioneel kunt u voor bediening middels Somfy motor kiezen, of de eenvoudiger opties zoals bandopwinder en oogwindwerk.