ZONWERINGSDOEK

ZONWERINGSDOEK

Het doek trekt de aandacht bij buitenzonwering. Van klassiek tot modern of zelfs custom-made: u kunt eindeloos variëren met kleuren en dessins. Portenda heeft een grote collectie kwaliteitsdoeken van verschillende merken zoals DicksonSwela en Tibelly. Van alle leverbare doeken zijn kleurechte stalen te bekijken in onze showroom, of de adviseur komt bij u langs en brengt stalenboeken mee.

De voordelen van buitenzonwering

Biedt bescherming 
Zonwering biedt o.a. bescherming tegen schadelijke UV-straling, inkijk, verkleuring van meubels, weersinvloeden et cetera.

Reduceert warmte en bespaart energie
 

Uit onderzoek van TNO blijkt dat (automatisch geregelde) zonwering een energiebesparing tot 30% kan opleveren. Het heeft een positief effect op de kwaliteit van het binnenklimaat.

Decoratief 
Zonwering geeft door kleur en vorm een persoonlijke tint aan uw huis. Daarnaast kan het de architectonische waarde van uw woning verhogen.

Swela collectie

De Sunvas-collectie van Swela is geschikt voor alle soorten zonneschermen. Het aanbod is ingedeeld naar kleur en dessin (uni, streep, blokstreep). Sunvas zonweringdoek is vervaardigd uit hightech polyestergarens, wat het doek zeer vormvast, lichtecht, UV- en weerbestendig maakt. Bekijk hieronder een impressie van de kleurwerelden Geel, Rood en Groen/ blauw. Van de volledige collectie zijn kleurstalen beschikbaar in de showroom.

Dickson collectie

De doeken van deze producent bestaan uit 100% in de massa geverfd acryl. De hoogwaardige pigmenten worden tijdens het productieproces geïmpregneerd in het hart van de vezel. Dat resulteert in draden die tot diep vanbinnen gekleurd zijn, wat voor een hoge duurzaamheid en kleurvastheid zorgt.

Tibelly collectie

Acryldoek is geschikt voor vrijwel ieder type zonwering. Het doek van Tibelly wordt geweven uit zogeheten in de massa gekleurde acrylvezels. Dit draagt bij aan een langdurige kleurechtheid. De extra water- en vuilafstotende nabehandeling zorgt ervoor dat het doek eenvoudig te onderhouden is. De collectie bestaat uit ruim 74 kleuren en dessins. Klik op de afbeelding voor een overzicht. Voor een nog strakkere uitstraling is er Tibelly Uni XL doek. Dit doek beschikt over dezelfde kenmerkende eigenschappen als standaard acryldoek, maar is volledig naadloos geconfectioneerd.