Aluminium rolluiken

ALUMINIUM ROLLUIKEN

Een rolluik is de meest veelzijdige zonwering die er bestaat. Door het pantser van geïsoleerde lamellen ontstaat er een stilstaande luchtlaag tussen het rolluik en het raam. Dit zorgt voor een uitstekende koude-, warmte-, licht-, en geluidsisolatie. Tevens zijn rolluiken preventief tegen inbraak en daarmee een veilige keuze voor uw woning. Altijd maatwerk, en in vele kleuren- en bedieningsvarianten leverbaar.

Bekijk hier ons assortiment of neem contact op voor meer informatie en gratis advies.

Rolluik Allround

De meest veelzijdige zonwering

Allround

Rolluiken isoleren ieder huis of appartement; zowel thermisch, visueel als akoestisch. Tevens werken ze preventief tegen binnendringers of pogingen daartoe. Geniet van gefilterd zonlicht en aangename luchtdoorstroming door het rolluik op de ventilatie-stand te zetten; of sluit de lamellen volledig voor complete rust en duisternis.

Voordelen van rolluikRolluik Allround bij Portendaen

 • Drievoudige isolatie: thermisch, licht- en geluidsisolatie
 • Inbraakwerend
 • Lange levensduur
 • Veelzijdige bediening mogelijk

 

In de allround-serie zijn er twee verschillende typen rolluik: de Ecoroll en de Rollex. Deze rolluiken zijn samengesteld uit hoogwaardige aluminium profielen. Het materiaal is afgestemd op de Nederlandse weersomstandigheden; door een speciale coating wordt corrosie voorkomen.

Standaardkleuren

Naast de standaardkleuren, zijn de Ecoroll en Rollex leverbaar in iedere RAL-kleur naar keuze. U kunt de kleur(en) kiezen die het beste bij de kozijnen en gevel passen.

Populaire kleuren lamellen

Standaardkleuren garnituur


Kast & geleiders

Rond

Afgeschuind

Afhankelijk van de afmetingen en de plaats op het kozijn, kan gekozen worden voor een ronde of afgeschuinde kast.

De geleiders bevatten standaard een borstelsysteem dat voor een fluisterstille op- en neergang zorgt, en in gesloten toestand de beste afsluiting garandeert.

Binnenwerk kast rolluik

 

Standaard elektrische bediening

Portenda levert de rolluiken standaard met Somfy Ilmo-motor. Hiermee kan het rolluik eenvoudig bediend worden via een wandschakelaar, afstandsbediening of tijd-programmering. Wilt u meer bedieningsgemak? Kies dan voor een io-type motor; zodat bediening via smartphone of tablet mogelijk is. Verdere uitbreiding naar het SmartHome systeem TaHoma van Somfy behoort ook tot de mogelijkheden.


Voordelen gemotoriseerd rolluik

 • Automatische begrenzing
 • Obstakel-detectie
 • Vorstbescherming
 • Bestand tegen forceren (anti-inbraakklemmen, belastbaar tot 100 kg.)
 • Klaar voor SmartHome van Somfy

Toch liever handbediening? Een band/ koord bediening aan binnen- of buitenzijde, evenals oogwindwerk zijn altijd mogelijk.

Rolluik Heroal

De meest veelzijdige zonwering

HEROAL

Het Heroal rolluiksysteem van aluminium is de beste keuze op het gebied van duurzaamheid, rendabiliteit en functionaliteit. Ze worden compleet op maat gemaakt, specifiek voor uw situatie. Voor een hoge weersbestendigheid zijn de Heroal rolluiken gecoat met een twee-componentenlak. De vele variaties in vlakverdeling van het pantser, lameldikte en type geleiders, zorgt voor een assortiment dat uitblinkt in zowel wind- en hagelbestendigheid als inbraakveiligheid.

Afmetingen

De lamellen van de heroal rolluiken zijn in verschillende hoogtes en diktes leverbaar. De keuze van het type lamel hangt af van de gewenste wind- en/of hagelweerstand, inbraakbestendigheid, de totale oppervlakte van het rolluik en de ruimte waar de kast geplaatst moet worden.


Standaardkleuren

Voor de RS-rolluiken heeft u ruime keuze uit een divers kleurengamma.

      


 

Rolluik elektrisch bedienen

Elektrische rolluiken worden steeds populairder. Onze rolluiken worden standaard geleverd met Somfy-motoren, met vorstbeveiliging, obstakeldetectie en inbraakpreventieve ‘anti-optilfunctie’ (tot 100kg). Met een geïntegreerde rolluik motor is het rolluik eenvoudig te bedienen via een vaste of draadloze schakelaar, een afstandsbediening of tijdschakelaar. U kunt de bedieningsmogelijkheden verder uitbreiden door weersensoren toe te voegen en zelfs aansturing via de smartphone is mogelijk door het Somfy smart-home systeem.

App-bediening voor uw rolluiken

Vergroot het bedieningsgemak met de app-bediening van Somfy. Als dealer leveren wij desgewenst alle benodigde onderdelen voor moeiteloze bediening van uw rolluiken. Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden voordat u bestelt; dan bent u er zeker van dat de juiste onderdelen gelijk meegeleverd en geïnstalleerd worden.

Connexoon Window

Bedien uw rolluiken met uw smartphone, waar u ook bent. Programmeer weekscenario’s en simuleer aanwezigheid met de timerfunctie, zodat u uw huis met een gerust hart kunt verlaten. Klik op de afbeelding om de brochure te lezen.

Wilt u meer informatie of advies op locatie? Neem dan contact op!

 • Lees in ons Privacy Statement hoe we met uw ingevulde gegevens omgaan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.